Thursday, October 30, 2008

Win Ester C500


Assalamualakum ..
Info pasal Vitamin C- (ESTER C)
Anda seorang penghisap rokok??, anda ingin jaga kulit lebih berseri ..semuanya boleh di atasi dengan Ester C yang telah mendapat kelulusan dari KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA - MAL 19992161XR

(ESTER C - BERBEZA DARI VITAMIN C LAIN DI PASARAN KERNA IA 4 KALI LEBIH BIOKETERSEDIAAN DARIPADA BANYAK VITAMIN C YANG LAIN.)

Fungsi Penting Vitamin C- WIN ESTER C500

Daripada semua vitamin dan galian yang diambil oleh berjuta-juta orang di seluruh dunia,Vitamin C telah menarik lebih perhatian berbanding dengan yang lain selama lebih 30 tahun.

Ia telah terbukti memainkan peranan yang penting dalam hampir semua aspek kesihatan kita dan berikutan itu,tidak hairanlah apabila ia diberi tarikan hebat dan menjadi bahan kajian kepada saintis sejak berdekad lamanya.

Faedah Vitamin C tidak terhad kepada pencegahan sawan,sejenis penyakit berpunca daripada kurang daya tahan (imun).Kajian saintifik juga mendapati bahawa ia mempunyai potensi tinggi untuk mencegah sesetengah jenis barah, penyakit-penyakit berkaitan jantung,masalah alahan malah juga ketidaksuburan di kalangan lelaki.Ia juga diketahui mampu mencegah dan menyembuhkan jangkitan virus termasuk demam dan demam selesema. Ia juga penting untuk mengekalkan system imun(pertahanan diri daripada penyakit) agar sentiasa sihat.

Pada tahun-tahun kebelakangan ini para saintis telah meneruskan kajian tehadap vitamin yang ajaib ini.Antara lain, mereka menemui jawapan kepada persoalan seperti:”Berapa banyakkah Vitamin C adalah mecukupi?”;”Apakah jenis Vitamin C yang terbaik?” dan “Adakah sebarang kesan sampingan jika Vitamin C diambil secara belebihan?”

Fakta mengenai Vitamin C (Ester C)

Vitamin C adalah vitamin larut air dan terdapat banyak pelbagai jenis sayur-sayuran dan buah-buahan segar.Ia amat penting untuk pertumbuhan gigi,tulang,tisu bawah kulit dan rawan yang sihat.

Kekurangan Vitamin C boleh menyebabkan kolagen menjadi lemah dan tidak aktif, selain itu juga sukar sembuh.Kekurangan yang berterusan boleh menyebabkan seriawan (skurvi-sejenis penyakit yang ditunjukan lemah seluruh badan,anema dan adema).Dalam sesetengah kes seriawan yang teruk,sel otot kadangkala merekah dan menyebabkan jangkitan mulut.Penghidap akan mula muntah darah dan boleh mengakibatkan pendarahan otak,demam panas yang seringkali membawa maut.

Mengapakah Vitamin C perlu untuk kesihatan?
Vitamin C adalah perlu untuk:
• Pembentukan gigi,tulang,tisu bawah kulit dan rawan yang sihat
• Mengekalkan system imunisasi badan yang kuat
• Mematikan radikal bebas merbahaya
• Mencegah barah dan penyakit kronik yang lain

Vitamin C adalah penting untuk metabolisme yang sihat kepada banyak fungsi tubuh dan memainkan peranan lebih kompleks dalam kesihatan kita daripada apa yang pernah diperkatakan.

Mengapa perlu mengambil Vitamin C setiap hari
Tubuh kita tidak boleh menghasilkan Vitamin C, yang sebagai vitamin larut air, ia tidak boleh di simpan. Vitamin C berlebihan yang tidak digunakan , dengan mudahnya di singkir keluar dari tubuh. Selain itu ia juga akan musnah akibat kepanasan atau terkena sinaran ultraungu seetangah jenis bahan tambahan dalam makanan , bahan kimia pertanian dan akan teroksida jika terdedah kepada udara.

Malahan ia begitu mudah termusnah sehingga kebanyakan Vitamin C hilang sebelum makanan tiba di atas meja. Berikutan itu adalah penting untuk kita mendapatkan semula bekalan Vitamin C bagi memperoleh faedah optimum daripada vitamin yang menakjubkan ini. Perokok, mereka yang sering menghadapi tekanan dan pesakit yang sedang dalam proses penyembuhan meningkatkan pengambilan Vitamin C.

Keberkesanan Vitamin C (Ester C)
Setiap Win Ester C500 adalah bersamaan dengan 1000mg Vitamin C biasa. Ini bermakna ia adalah 4 kali ganda keberkesanan 500mg Vitamin C biasa. setiap tablet juga mengandungi 100mg bioflavanoids kompleks yang mempunyai kesan perlindungan terhadap komponen Vitamin C untuk menyerapan yang lebih baik.

Keunggulan win ester C500

1. LEBIH BERKUASA, KEBERKESANAN MENINGKAT
2. TIADA KESAN SAMPINGAN YANG TIDAK MENYENANGKAN
3. MENGURANGKAN RISIKO PEMBENTUKAN BATU KARANG DALAM BUAH PINGGANG.

Berikutan keupayaanya mengurangkan pengeluaran oxalate sehingga 80% Win Ester –C500 nengurangkan risiko pembentukan yang unik Win Ester C adalah lebih unggul berbanding Vitamin C biasa dari segi hayat simpanan dan kestabilan

FAEDAH WIN ESTER C500

1.MENENTANG JANGKITAN VIRUS DAN BAKTERIA
2. MEMPERKUATKAN SISTEM IMUNISASI
3. MENCEGAH BARAH
4. MERENDAHKAN TAHAP KOLESTROL

ADAKAH SUKATAN TINGGI VITAMIN C BERBAHAYA KEPADA KESIHATAN ???

Vitamin C dalam plbagai bentuk, boleh di anggap sebagai bahan paling kurang toksid antara semua khasiat makanan tambahan. Pntadbiran makanan dan perubatan Amerika membuat penilaian terhadap semua aspek metabolisme dan tahap toksik askorbat sebelum memaksukkannya ke dalam senarai “ generally Recognised As safe” di perakui selamat secara am dan di sahkan untuk kegunaan.

Satu-satunya kesan sampinagn negative sukatan pengambilan Vitamin C yang tinggi secara tetap ialah ketidakselasaan perut dan cirit birit.kesan ini di sebabkan sifat semulajadi asid askorbat yang berasid.

Bagaimana pun ini tidak akan berlaku apabila seseorang mengambil wis ester C500 kerana teknik yang di gunakan untuk penghasilannya, meneutralkan keasidan dalam Vitamin C, membolehkan penyerapan secara optimum dan seterusnya digunakan oleh sel tubuh kita


SOALAN YANG SERING DI TANYA
1. BAGAIMANA WIN ESTER C-500 BERBEZA DARIPADA VITAMIN C YANG LAIN .
Win Ester C-500 adalah 4 kali lebih berkesan berbanding Vitamin C biasa yang lain.Penyerapannya yang lembut dan PH neutral bertindak balas penuh dengan galian lain di tubuh. Sebagai tambahan, ia mengurangkan risiko pembentukan batu karang dalam buah pinggang sehingga 80% berikutan kurangnya pengeluaran oxsalete berbanding lain-lain jenama Vitamin C.Ester C ini tidak berasa masam serta perasa.

2. MENGAPA KITA MEERLUKAN MAKANAN SUPPLEMENT VITAMIN C ?
Vitamin C tidak di hasilkan atau disintesis oleh tubuh kita. berikutan itu kita terpaksa bergantung kepada pengambilan Vitamin C untuk bekalannya. bagaimana pun pengambilan makanan harian kita tidak mengandungi jumlah yang mencukupi kerana Vitamin C mudah dioksidakan dan akan musnah jika dipanaskan atau dimasak. Ia juga larut air dan disimpan untuk tempoh singkat di dalam tubuh . berikutan itu kita mesti mengambil jumlah Vitamin C yang mencukupi setiap hari untuk mengganti semula simpanan kita

Tidak perlu lagi Suntikan/ injection Vitamin C untuk cantik kerana Ester C dapat menggantikannya dalam bentuk Tablets

SANA sini heboh orang memperkatakan mengenai keajaiban suntikan Vitamin C yang mampu mengubah penampilan seseorang: menjadikan kulit lebih mulus, tegang dan cerah.. memang benar!

Berita ini jadi lebih menarik dan ‘berpengaruh’ apabila beberapa artis terkenal tanah air membuat pengakuan terbuka menggunakan pendekatan sama untuk tampil cantik sepanjang masa.

Keghairahan wanita untuk tampak sentiasa cantik dan awet muda juga mendorong pengeluar produk kecantikan berlumba-lumba menghasilkan beraneka barangan yang diperkaya Vitamin C tulen bagi memenuhi permintaan di seluruh dunia.

Sebenarnya, sejak dulu lagi doktor menyarankan pengambilan makanan seimbang dengan melebihkan sayur-sayuran serta buah-buahan. Namun, gaya hidup moden dan tabiat pemakanan yang banyak bergantung kepada makanan disajikan di restoran menyebabkan ramai terpaksa mengharap bantuan pil vitamin.

Umum mengetahui khasiat Vitamin C iaitu bahan antioksidan yang penting untuk mengekalkan kesihatan, membantu pembentukan kolagen, ligamen dan tendon. Malah, Vitamin C turut membantu penyerapan zat besi dan meningkatkan sistem imun badan supaya terhindar daripada jangkitan penyakit.

Namun, bagaimana pula ia boleh berfungsi sebagai bahan penting kecantikan? Perunding Kesihatan, Dr Asma Abdullah, berkata Vitamin C adalah bahan antioksidan semula jadi yang melawan tindakan radikal bebas bagi memperlahankan proses penuaan. dengan Ester C masaalah ini dapat di atasi .

Walaupun ramai menganggap mereka mengamalkan diet seimbang dengan makan banyak sayur-sayuran dan buah-buahan (termasuk jus buah segar) tetapi makanan diambil masih tidak dapat memenuhi keperluan Vitamin C harian.

“Vitamin C adalah vitamin larut air. Kaedah penyediaan masakan yang salah akan menyebabkan ia mudah hilang, terutama jika sayur dibasuh selepas dipotong. Vitamin C akan larut dalam air basuhan yang dibuang.

“Kebanyakan orang kita suka masak sayur hingga lembik. Ini menyebabkan semua Vitamin C dalam sayur hilang (bersama wap) dan yang tinggal hanya serat. Jarang sekali kita dapat makan sayur mengikut kuantiti disaran dan semua faktor ini menyebabkan kita kekurangan Vitamin C harian,” katanya.


Ramai bertanyakan soalan dekat saya ..terima kasih di ucapkan ..

1. Vitamic C ini sangat elok dan berguna bagi mereka yang ingin kan atau membuang tabiat merokok.telah mendapat testimonial salah seorang pengambil Ester C ini berhenti menghisap secara beransur ansur !! Merokok bukan saja tidak sihat malah boleh menyebabkan paru-paru rosak, tetapi ramai juga hisap rokok tanpa menghiraukan kesannya.

2. Bagi mereka yg suka sangat cucuk Vitamin C untuk kecantikan ! Ester C mampu megekalkan kecantikan dan keputihan seseorang dalam bentuk tablet!! dengan pengambilan 2 tablets sehari atau lebih jika mahukan keberkesanan yang cepat!

3. Ester C jugak boleh sustain in body 80% produk lain cuma 30 % sahaja

4. Di jamin 100% halal ...DAN MENDAPAT PENGESAHAN DARI KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA

Harga cuma RM103 untuk 60 tablet untuk sebulan so yang mana lagi save ..injection RM800 kos untuk sebulan atau RM103untuk sebulan ! Hubungi saya..012-2387632


Win Ester-C500 mengandungi Ester-C yang diproses secara semula jadi. Keberkesanannya 4 kali lebih berbanding dengan asid askorbik biasa. Win Ester-C500 dapat diserap dan dikekalkan dalam badan untuk jangka lebih lama. Ini merupakan cara tubuh kita menyimpan Vitamin C. Ianya dapat mencerahkan kulit daripada tompok-tompok hitam. Menjadikan kulit bersih, cerah, lembut, lembap dan berseri. Membuat wajah anda segar dan lembut dalam jangka masa yang panjang.

Saturday, August 9, 2008

Cara Pembayaran


02050108502529


Nurul Syima binti Zulkipli


Bayaran tidak termasuk Postage jika tidak dinyatakan.



Postage : RM5 utk 500g pertama

Elken Win Tea


1 box of 40 sachets
= RM 77


1 sample pack of 10 sachets = RM20



Win Tea mempunyai pelbagai faedah kesihatan termasuk


- Menguatkan limpa untuk meningkatkan sistem penghadaman
- Melawaskan buang air kecil- Mengurangkan lemak dan kolesterol
- Menyelaras dan meningkatkan imun badan
- Meningkatkan kepekaan mental
- Mengurangkan berat badan


[][] Detoksifikasi
Gabungan Diopyros Kaki dan Cassia Augustifolia amat berkesan untuk proses detoksifikasi di dalam sitem tubuh kita. Berikutan itu Win Tea adalah baik untuk membersihkan usus kecil dan besar bagi menghapuskan toksik dan sia buangan dalam sistem tubuh kita. Win tea juga amat berkesan untuk menghindarkan lemak terkumpul. Sistem yang bersih bermaksud kesihatan yang lebih baik dan kulit yang lebih berseri. Ini secara tidak langsung menjadikan Win Tea sebagai produk untuk rawatan kecantikan.


[][] Melangsingkan badan
Diopyros Kaki dalam Win Tea memperlahankan kadar penyerapat, pada masa yang sama, mengurangkan jumlah karbohidrat yang diserap tanpa memberi risiko kekurangan zat makanan kepada tubuh. Bahan Polyhenols di dalam teh, mempunyai kesan positif kepada enzim penghadaman dikenali sebagai amilase di dalam air liur yang menghadamkan karbohidrat, sekali gus meningkatkan fungsinya. Pengeluaran karbohidrat yang diperlahannkan hasil tindakan Win Tea, mencegah kenaikan mendadak paras insulin dalam darah, hasilnya membolehkan pembakaran lemak yang biasanya disimpan didalam tubuh. Karbohidrat yang tidak diserap dikeluarkan melalui najis. Ini memberi kelebihan apabila tambahan pengeluaran najis membantu pergerakan usus yang sangat memanfaatkan mereka yang ingin melangsingkan badan. Berikutan itu, Win Tea adalah berita baik kepada mereka yang sedang menjalani pengurangan berat badan.


[][] Mengembalikan kesegaran kulit dan wajah
Pengambilan banyak produk tumbuhan yang mengandungi unsur antioksidan memang digalakkan. Win tea adalah antara sumber ini kerana kandungan Teh Hijau di dalamnya kaya dengan Polyhenols. Kandungan antioksidan yang ditemui dalam Win Tea, menentang pelbagai kesan segera karsinogens, berpunca daripada radikal bebas yang memang diketahui memusnahkan kulit kita dan mempercepatkan proses penuaan. Gabungan pelbagai bahan di dalam Win Tea menjadikannya minuman kesihatan hebat untunk meningkatkan kesihatan yang lebih baik dan menjadikan kita kelihatan lebih muda.


[][] Mengurangkan kadar kematian akibat pelbagai penyakit kronik
Statistik menunjukkan bahawa kadar kematian akibat pelbagai penyakit kronik di kalangan masyarakat Asia adalah rendah dan ini dikaitkan dengan amalam makanan meeka. Salah satu rahsia panjang umur adalah minuman yang diambil. Potensi teh seagai ejen pelindung daripada kematian awal akibat penyakit jantung danbarah adalah mengkagumkan. Penyelidik telah mendapati bahawa bahan polyhenols merendahkan kadar keseluruhan kolesterol dan kolesterol LDL, mengurangkan gumpalan platelet dan memastikan tekanan darah terkawal. Win tea juga mengekalkan kesihatan baik dengan meningkatkan sistem imun dan membantu menyingkirkan toksik badan serta menambah kecergasan mental.


[][] Mengekalkan tahap kolesterol yang sihat
Pengambilan Win Tea secara teratur boleh menjadi satu komponen yang amat membantu dalam pelan pengurusan kolesterol. Mereka yang minum teh secara tetap biasanya akan mempunyai tahap kolesterol lebih sihat. Ini kerana ia dapat merendahkan nisbah kolesterol berkepadatan tinggi [HDL], berikutan kehadiran polyhenols di dalam teh.




PENGAMBILAN YANG DICADANGKAN
Untuk mengekalkan kesihatan : Satu bungkus sehari

Bagi yg mengamalkan diet : 2-3 bungkus sehari selepas makan.


Win Tea mempunyai sedikit kesan laksatif. Dijangka lebih kerap ke tandas dan tidak perlu khuatir


Amaran: Tidak disyorkan kepada wanita hamil dan kanak2.

Elken Spirulina

Elken Spirulina





200 tablet = RM 98


500 tablet = RM 171


1200 tablet = RM 381


Elken Spirulina ialah makanan kesihatan yang berkhasiat tinggi dan diperkuat dengan protein sayuran bermutu tinggi, Asid Gama Linolelik, Glycogen serta pelbagai vitamin dan mineral. Rumpai laut beralkali ini mudah dihadam dan diserap ke dalam tubuh. Ia merupakan makanan suplemen yang sempurna untuk memperoleh kekuatan dan tahap kesihatan yang baik.


1. Kaya dengan protien berkualiti tinggi
- utk mengekal keremajaan
- utk menambah tisu2 otot
- utk menyihatkan fungsi badan


2. Satu pemakanan alkali lengkap dengan vitamin dan mineral
- untuk merawat diabetes dan sakit jantung
- untuk menambah daya ingatan
- untuk menambahkan darah


3. Sebagai sumber beta karotin yang paling kaya di dunia.
- untuk merawat sel2 yang rosak dan mati
- untuk membantutkan proses penuaan dengan anti oksidanya yang tinggi


4. 100% alkali
- untuk melegakan kesakitan atheritis kronik
- untuk membaik fungsi penghadaman


5. Merawat badan secara general
- untuk meningkatkan daya fungsi otak
- untuk merangsang kecergasan dan kecerdasan tubuh
- menghalang dan merawat radang kulit
- untuk mengawal tekanan darah
- menghalang asma atau semput
- menghalang dari pertumbuhan tumor
- menghalang kapilari darah dari tersumbat


Spirulina Elken mengandungi nutrien yang tinggi


Protein
- 2x tinggi dari kacang soya
- 4x tinggi dari daging lembu
- 5x tinggi dari susu
- 6x tinggi dari telurBeta Karotin
- 25x tinggi dari lobak merah / carrot
- Iron 28x tinggi dari hati lembu
- 56x tinggi dari bayam
- Vitamin B12 2.5x lebih tinggi dalam hati lembu
- Chlorophyll 5-30x lebih tinggi dari alfalfa dan wheat grass
- Gamma-Linolenic Acid 3x lebih tinggi Evening Primrose Oil (EPO)

1 tablet Spirulina bersamaan khasiat 1 kobis
1 tablet Spirulina bersamaan khasiat 18 biji epal
Kandungan nutriennya adalah 14x dari susu lembu
Membekalkan glukosa dengan cepat ke darah untuk tenaga yang berpanjangan
Mengandungi 13 jenis vitamin dan sumber punca B12 yang terkaya di dunia
Mengandungi lebih dari 13 jenis mineral
Mengandungi 4 jenis pigmen semulajadi
Mengandungi semua 8 jenis asid amino
Merupakan makanan astronaut kerana mempunyai nutrien yang cukup dan sempurna


Cara Makan
5-10 tablet skali makan.

Facial Mask
1 biji diketuk dan dicampur dengan 1 sudu kecil air

Untuk menambahkan berat badan, anda digalakkan makan Spirulina selepas makan.
Untuk menguruskan badan, anda digalakkan makan Spirulina sebelum makan


Sesuai utk semua golongan usia
Ideal untuk yang berpuasa, detoksifikasi, atelit sukan, warga tua, berdiet dan vegetarian.

Satu pengenalan dalam sistem kesihatan Elken

KONSEP TERAPI PEMBAHARUAN ELKEN
Abad ke-21 mencatatkan pencapaian penting dalam kemajuan teknologi. Namun, ia juga menandakan era di mana pelbagai virus, penyakit moden dan wabak menggemparkan dunia.
Di samping itu, enam masalah zaman moden seperti pencemaran udara, pencemaran air, tekanan harian, kurang bersenam, kesibukan harian serta pemakanan yang tidak seimbang memburukkan lagi keadaan kesihatan manusian, malah melemahkan daya sembuh semula jadi tubuh kendiri.
Dengan pemahaman mendalam terhadap keperluan zaman moden, pendekatan Elken mengesyorkan pencapaian kesihatan optimum melalui 4 langkah berasaskan Konsep Terapi Pembaharuan Elken (Molecular Reform Therapy). Kini, konsep tersebut diterima ramai sebagai konsep kesihatan yang paling sesuai untuk kehidupan zaman moden.
Konsep MRT mula-mula disyorkan oleh Jawatankuasa Khas Kongres Amerika Syarikat bagi Penyelidikan Nutrien (U.S. Congress Special Committee of Nutrient Investigation) pada tahun 1975 melalui sebuah laporan setebal 5,000 muka surat. Laporan tersebut bertajuk “Elements Required by Human and Nutrients” (Elemen Yang Diperlukan Oleh Tubuh Manusia dan Nutrien) dan dipelopori oleh Dr. Linus Pauling selepas menjalankan penyelidikan mendalam tentang pemakanan. Beliau pernah menerima Nobel Prize sebanyak dua kali.
MRT juga dikenali sebagai Cell Reform Therapy atau Terapi Pembentukan Semula Sel. Ia menyokong pendapat bahawa tubuh manusia tidak akan jatuh sakit selagi sel tubuh mendapat nutrien seimbang. Malah, tubuh menjadi bebas daripada gejala metabolik yang tidak normal pada peringkat sel. Sejajar dengan itu, Elken MRT mensyorkan supaya memberi makanan kepada tubuh melalui 4 unsur penyokong kehidupan demi mencapai kesihatan optimum.

Langkah 1 : Pemakanan Seimbang
Langkah 2 : Penambahan Pengambilan Oksigen
Langkah 3 : Detoksifikasi
Langkah 4 : Pelarasan Kesihatan

Cinta pertama Elken

2005 - The moment I first sipped my cold glass of Mocha Swiss by Dr. Diet ... Saya totally inlove dengan tastenya yang sangat rich, dan sedap, sehingga saya sudah terlupa bahawa saya sedang berdiet!! Itu 3 tahun yang lepas.. betapa saya teringatnya setiap detik apa bila saya minum Mocha Swiss tersebut.. pergh.. My classmates semua puji how good i look then, kulit macam porselin, fitnya badan saya ketika tu :) and I've lost about 3kgs a week tanpa rasa lapar. Tu baru seminggu!! Masa tu student la katakan :D Skali tu aje lah saya minum Dr Diet, looking forward to try it again soon..

2008 - After years of years.. my cousin persuaded me, i finally joined Elken. Spirulinanya mmg best.. tak sama seperti Spirulina lain. After 3 days of consuming it, your body began to gain it's energy. Actually, saya memang menjaga pemakanan saya .. dan saya rasa badan saya sihat, saya bersenam dan jaga makan.. tetapi.. altho eating right i felt tired.. mungkin sebab banyak bad news saya dengar.. contohnya kematian kawan baik saya, kematian akak cleaner yang saya rapat, harga minyak naik, saudara mara saya yang kurang sihat..